De V.Z.W. "Harpegio" is ontstaan uit de ontmoeting van 3 harpistes, Vinciane DEGROOTE, Agnès PEYTOUR en Primor SLUCHIN, die de passie voor de muziek en hun instrument delen.   

Gesterkt door onze onderwijservaring - we geven les in Wallonië, Vlaanderen en Brussel -  willen we het harpspelen  bevorderen door een nationale wedstrijd voor jonge harpisten te organiseren.    

Deze wedstrijd heeft tot doel jonge muzikanten aan te moedigen, hun talent te waarderen en hun werk te belonen.

Voor deze gelegenheid stelt het MIM zijn concertzaal ter beschikking, alsook repetitielokalen en een zaal als showroom voor Salvi-harpen. Met deze nationale wedstrijd voor jonge talenten, concerten en  een vezoek aan de collectie oude instrumenten in het MIM wordt de harp dus alle eer aangedaan.

In samenwerking met het muziekinstrumentenmuseum (MIM) zal de eerste nationale wedstrijd voor jonge harpisten plaatsvinden op :

In samenwerking met het muziekinstrumentenmuseum (MIM), verschillende projecten hebben plaatsgevonden op, zoals de masterclass van de leraar en componist Bernard Andres in april 2011.


 

Comite

Agnès Peytour

Agnes Peytour, geboren in 1977, start haar muzikale carrière op zevenjarige leeftijd. |Ze studeert harp aan het Conservatoire de Région in Nice waar ze verschillende eerste prijzen behaalt. Daarna komt ze naar het Koninklijk Conservatorium in Brussel, in de klas van Susanna Mildonian. Haar universitaire studie wordt in 2001 bekroond met een diploma “Meester” in de muziek ( hoger diploma harp), met grote onderscheiding.

Ze behaalt de eerste prijs  op het concours  “Dans le sillage de Lily Laskine”in 1994 en in 1995 op het concours “Les jeunes artistes de la côte d’Azur”. In 2002 is ze halve finaliste op het “concours International de harpe Arpista Ludovico” in Madrid.            

Ze speelde reeds in verschillende orkesten en gaf talrijke recitals. Ze nam ook deel aan verscheidene festivals in Frankrijk, België en Luxemburg. Parallel aan haar  carrière als soliste, concerteert  ze met Primor Sluchin in het “Duo Néféli”. Ze heeft eveneens een pedagogisch diploma en geeft harples in de Europese School in Brussel.

 

Primor Sluchin

Primor Sluchin is in 1977 geboren en genoot al zeer jong een gevarieerd muzikaal onderwijs.

Na vier jaar studies in het “Conservatoire National Superieur de Paris”, behaalt ze een eerste prijs harp. Ze vervolmaakt haar harpspel aan het Conservatoire de Région in Parijs en in Berlijn waar ze lid wordt van het Filharmonisch Orkest.

In 2000 is ze halve finaliste in het Internationaal Harpconcours van Israël, ze behaalt eveneens de eerste prijs op het Internationaal UFAM-concours en op de kamermuziekwedstrijd van Arles. Ze is ook laureate van de Internationale wedstrijd Martine Géliot.

Sinds 2003 is ze solo-harpiste bij de “Opéra Royal de Wallonie” en geeft vele recitals en concerten.. Ze geeft harples aan de muziekacademie van Waremme en vormt samen met Agnes Peytour het “Duo Néféli”.

 

Annelies Boodts

Annelies Boodts (*1978) speelde dwarsfluit toen ze acht was en begon op dertienjarige leeftijd met harp bij Annemie Neuhard. Kort nadien werd zij harpiste bij verschillende jeugdorkesten, waaronder de Jonge Filharmonie en het Nationaal Jeugdorkest van Nederland.

In 1997 won ze een eerste prijs op het “Concours International de Harpe Félix Godefroid” in Namen en een jaar later kreeg ze een tweede prijs op het internationaal “UFAM Concours” in Parijs.Annelies Boodts volgde masterclasses bij Isabelle Moretti, Marie-Claire Jamet, Suzanna Mildonian en Sarah O’Brien.

Ze is een veel gevraagde harpiste bij diverse ensembles en orkesten, waaronder het Spectra Ensemble, Champ d’Action, het Collectief, de Filharmonie, het Brussels Philharmonic,de Vlaamse Opera,het Symfonieorkest van Vlaanderen, het Sinfonieorchester Aachen,het Symfonieorkest van de Munt,...  Sinds 2006 is ze soloharpiste bij het “Orchestre Philharmonique de Liège”.

Annelies Boodts is lerares harp aan de Muziekacademies van Lokeren en Deinze.